Det här är ändrat i nya versionen
// Kategori: Om bloggtjänsten
Uppdatering 5 mars 22.56
För dig som inte kunnat loggat in med ditt tidigare  lösenord så bör allt fungera från och med nu. Har du valt att få ett nytt lösenord via mail så har ditt lösenord ändrats och det nya bör alltså ligga i din inkorg. Har du fortfarande problem med lösenordet (om du t.ex. inte får det nya lösenords-mailet) så kontakta kundtjänsten.
Om du begärt nytt lösenord:
Har du klickat på "glömt lösenord" och fyllt i din e-postadress samt klickat på skicka, så har ditt lösenord ändrats. Ditt nya lösenord ligger i din inkorg (glöm inte att kolla i ditt spamfilter). Använd detta för att logga in på tjänsten och sedan byta lösenord till ett som du själv väljer. Denna inställning hittar du under fliken Startsidan>Inställingar> Lösenord när du loggat in.

Vi fortsätter att leta buggar och andra fel. Ni är välkomna med felrapporter, men ta vägen via Hjälp-funktionen så att vi lättare kan lägga det i prioritets- och köhanteringen.

Detta är ändrat i nya versionen:

- Applikationen har byggts om från grunden för att få bättre prestanda.

- Mallar valideras inte längre när de publiceras, detta ger användaren större frihet att koda. Det går också snabbare att publicera.

- Nästan all publicering sker nu i bakgrunden, vilket gör du kan arbeta vidare samtidigt som din blogg uppdateras. En publicering illustreras genom att bakgrundsheadern roterar.

- Rss-mallen följer nu version 2.0

- Gränssnittet i applikationen är omarbetat. Nya listningar av objekt och nya knappar är införda.

- Bläddringsfunktion finns nu i alla objektlistningar.

- Det går att ladda upp bilder direkt från ett nytt inlägg.

- Ny funktion för att ta bort bloggar samt hela kontot är tillagd.

- Lösenordsschema ändrat för att höja säkerheten ytterligare.

- En s.k. "Captcha" visas nu när vi misstänker att en kommentar är "spam".

- När du skriver ett inlägg så autosparas det varje minut som ett utkast.

- En ny "förhandsvisningsfunktion" visar stilmall eller inlägg direkt i bloggen istället för att behöva publicera för att se resultatet.

- Funktion för att dölja bloggen från sökmotorer tillagd.

- Nytt javascriptbibliotek; kortar ner väntetider i applikationen.

- Du kan nu använda vilken port som helst när du laddar upp din externa blogg till en FTP.
Applikationsuppdatering
// Kategori: Om bloggtjänsten

Uppdatering 21.00, 3 mars
Ytterligare några fel är rättade, bla de som har med lösenordsskyddad blogg att göra.Det finns fortfarnde ett problem med Länkarna på den publicerade bloggen. Det är också problem med vissa stilmallar. Har du noterat ett sådant problem så gör inga justeringar förrän vi har undersökt vad detta beror på. Mer information följer

Uppdatering 16.00, 3 mars
Publiceringsproblemen är nu åtgärdade. Allt utom publiceringen av Inläggssidan sker nu i "bakgrunden" så att du kan göra annt under tiden som hela bloggen publiceras. Det betyder att det kan ta några minuter innan du ser senaste inlägget i Kategori och Arkiv. Använd F5 för att kontrollera att det är senaste utseendet på sidan. Vi fortsätter nu med att korrigera övriga fel.

Uppdatering 09.27, 2 mars
Systemet är nu uppgraderat. Om sidorna i admin och/eller bloggen inte ser korrekta ut - pröva först med att Uppdatera (sidan), F5 i webbläsaren. Om detta inte hjälper rensa cache-minnet i wbbläsaren Verktyg>Internet-alternativ>Ta bort tillfälliga Internetfiler. Har du något annat problem/felsymptom - kontakta kundservice via Hjälp-funktionen. Vi tar hand om era ärenden i turordning. Mer information kommer under eftermiddagen.

Vi kommer inom kort stänga ner systemet för en efterlängtad versionsuppdatering. Tjänsten kommer därför att stängas ner för att jobbet ska kunna genomföras snabbare.
Vi återkommer med mer information så fort vi har någon och slutligen ett längre inlägg under morgondagen som förklarar alla nya funktioner som den nya versionen innehåller.

/BlogSoft-teamet