Domännamn knutet till din blogg.se-blogg
// Kategori: Om bloggtjänsten
Du kan nu koppla din bloggadress till en valbar egen domän utan att behöva köpa plats på webbhotell. Det gör du utan kostnad hos oss. Avgiften till nic och din registrar betalar du själv vid registreringstillfället och sedan en gång om året. När du registrerat din domän skall du ändra DNS så att den pekar på våra blogg-servrar.

DNS skall ställas in enligt följande:
domännamn.se A (alias) till 83.140.163.114
www.domännamn.se CNAME till domännamn.se

Det kan vara besvärligt och inte helt uppenbart hur man ställer in detta så ta hjälp av någon som gjort detta tidigare ifall du känner dig orsäker på hur du skall göra. När du gjort inställningen hos din registrar kan du prova inställningarna med tex denna nättjänst. Fyll i ditt domännamn med inledande www. Om du har ställt in DNS på rätt sätt kommer du att få ett resultat som i nedanstående exempel med ditt domännamn isf det som finns i exemplet.Om det inte är korrekt måste du ändra DNS tills det stämmer. Om allt ser OK ut skall du lägga in din domänadress (utan inledande www) i funktionen Inställningar Domänpekning (på nya systemet finns den direkt i blogginställningar). När du gjort detta kan det ta upp till ett par timmar innan ändringarna har slagit igenom i DNS-systemet. Det tar ytterligare ett par dagar innan du ser domänförändringen i tex Google.
Systemservice i natt
// Kategori: Om bloggtjänsten
I natt, natten mellan tisdag och onsdag genomförs systemservice på blogg.se. Avbrottet beräknas vara 02.00 - 04.00
Serverparken kommer i natt att omkonfigureras för att erhålla ett feltolerantare system. Systemprogramvara kommer att uppgraderas för bättre prestanda och säkerhet.

/Blogg Esse-teamet