Ny version av bloggprogramvaran
// Kategori: Om bloggtjänsten
Den nya versionen av programvara som installeras i natt innehåller ett antal förbättringar för dig som bloggar.

Nya mobilbloggfunktionen släpps för beta-test. Om du mobilbloggar och vill prova den nya mobilbloggfunktionen med positionering och kartplacering av MMS - meddela kundtjänst så får du information om hur du använder nya tjänsten.

En stor förändringen är att vi nu har gjort om funktionerna för att skapa nya bloggar och att ta bort och återskapa bloggar, samt att det på nytt finns en funktion för att ta bort hela kontot med alla dess bloggar.

Ta-bort-konto-funktionen skall fortsättningsvis bara användas när du är helt säker på att du inte vill blogga mer. Du kommer att få en månad på dig att ånga ditt beslut om att stänga bloggkontot och lägga ned din/dina bloggadresser.

Bristen på bloggadresser (underdomäner på blogg.se) har gjort att många har provat med olika bloggadresser och skapat och tagit bort många olika konton. Detta problem hoppas vi ha löst med att det går att skapa flera och olika underdomäner på samma konto och att vi nu tar bort många gamla, oanvända adresser.

Du kan således välja om du vill skapa en ny bloggadress på befintlig domän eller på en helt ny domän i samma bloggkonto. Precis som när det gäller Ta-bort-konto har du en månad på dig att ångra ett borttagningsbeslut. Därefter är det helt omöjligt att återställa/återfå en gammal borttagen blogg.

För de som av olika anledningar vill byta bloggadress för en blogg som har varit aktivt ett tag, finns nu möjligheten att koppla en .se- eller .com-adress till bloggen utan att köpa webbhotell. Vi kommer inte att erbjuda möjligheten att byta bloggadress inom blogg.se-domänen.

Koppling av en .se-adress till din blogg sker den närmaste tiden manuellt men vi kommer att bygga en funktion för självadministration av detta. Instruktioner fås på begäran via kundservice.

Utöver ovanstående ändringar har diverse fel rättats och prestanda optimerats, bla när det gäller publiceringsfunktionen och kommentarsarkivet. Under måndagen körs ett optimeringsscript för kommentarsarkivet och det kan hända att du ser färre kommentarer i Arkivet tills alla bloggar är färdigkörda.

/Blogg.se-teamet