Uppdaterad: Blogg.se byter bloggplattform
// Kategori: Om bloggtjänsten

Blogg.se byter bloggplattform


Uppdatering måndag 16:30: Vi har nu börjat flytt av bloggar med många inlägg och bilder. Vi kommer att informera när vi har släppt på för inloggning. Vi kommer inte att utlova någon tid. Vi vill vara säkra på att allt fungerar innan vi öppnar för inloggning.

Uppdatering måndag 12:45: Goda nyheter! De problem vi haft är lösta och vi kommer snart att öppna portarna för alla! .
Uppdatering lördag 03:15:
Än en gång flyttar vi fram den faktiska flytten - vi vill testa ytterligare innan vi flyttar över och väljer därför att flytta fram flytten cirka 20 timmar. Vi planerar att köra igång sent på lördagskvällen. Du hittar som vanligt uppdaterad information på denna blogg.

Under den senaste tiden har vi på blogg.se jobbat med att bygga ett helt nytt bloggsystem - något vi nu kommer att lansera. Vi har under en lång tid haft en enorm tillväxt på både bloggläsare och bloggskribenter, något vi givetvis uppskattar (men som tyvärr fått våra servrar och vårt system att knäa av belastningen, framför allt kvällstid).

lördag natt (natten till den 29:e mars) - se nedan - denna vecka kommer vi att byta ut programvara samt en del servrar/datorer. När vi bytt till nya systemet kommer du att kunna blogga som vanligt och vi kommer att kunna bygga ut med flera nya funktioner.

Vad innebär detta för dig som bloggare hos oss?

Vårt fokus med den nya versionen har varit stabilitet, dvs att det skall fungera bättre att blogga alla tider på dygnet - något vi hoppas tydligt kommer att märkas efter bytet - men vi har även förberett för en hel del nya funktioner och förbättringar.

Dessa förbättringar kommer till stor del från de kommentarer vi mottagit från alla er användare. Vi uppskattar all feedback vi får och hoppas att ni fortsätter ge oss synpunkter på hur vi kan förbättra tjänsten.

Hur kommer flytten till nya systemet genomföras?

Vi har av säkerhetsskäl valt att göra en s.k. "offline"-flytt som du själv initierar genom att (som vanligt) logga in på vår tjänst. Bloggsystemet kommer inledningsvis att vara avstängt i ca 6 timmar för backup och flytt till nya databasservrar. Bloggarna kommer att kunna läsas som vanligt men kommentarer kommer att vara avstängda ända tills du har flyttat ditt bloggkonto och dina bloggar.

När vi släpper på trafik till bloggadmin igen kommer du att mötas av ett meddelande där du måste bekräftat din flytt. Du får sedan ett mail när flytten av ditt bloggkonto är genomförd. Detta kan ta allt från en minut till en timme beroende på hur många som initierar flytt samtidigt. När du fått flyttmeddelandet skall du kunna logga in på vår tjänst igen.

Vi kommer kontinuerligt uppdatera info.blogg.se med information kring plattformsbytet.

Viktigt: Kontrollera så att du har en fungerade mailadress knuten till inloggningen på ditt bloggkonto annars kommer du inte att få något bekräftelsemalil på flytten. Du kan ändra mailadress för inloggning i funktionen på: Startsidan>Användarinställningar.

/Blogg.se-teamet
Kommentarer (5)

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kommentarer

#1 rebecka caroline reittu:

Bra

#2 Anonym:

hur fan byter man sin design så att den blir mer personlig?? hittar inte någonstans info om det, har försökt alla mljliga sätt men varenda jävel verkar ju veta exakt hur det går till, men det står ju inte för oss som inte är så jävla tekniska som andra är

Blogg.se byter bloggplattform as well as Rolando Patent Leather Platform Pumps are hard to selection, maybe some one can help.

#4 Very Prive 120mm Nude:

Very Prive 120mm Nude Uppdaterad: Blogg.se byter bloggplattform

#5 romal:

hej