Vi återgår till gamla bloggverktyget
// Kategori: Om bloggtjänsten

Uppdatering: tisdag 11.30: I natt kl 02.30 togs gamla bloggverktyget i drift igen. 06.15 - 07.30 hade vi ett driftavbrott orskat av ett undersystem till applikationen. Udner tiden 8.00 -- 11.00 har några andra fel orsakade av migreringsarbetet åtgärdats. 11.15 är systemet åter i exakt samma läge som innan migreringen. OBS: Det kan fortfarande finnas problem med enskilda bloggar. Kontakta kundservice om det är fallet.

 

Det är nu 47 timmar sedan vi började den planerade flytten till nya bloggverktyget. Vi har fortfarade ett par problem med verktyget och vågar inte riskera att 75.000 bloggar får en sämre driftmiljö än den vi hade innan vi startade flytten. Vi har därför beslutat att återgå till gamla verktyget. Eftersom vi har möjligheten att ta en kraftfullare databasserver i drift kommer vi att göra det. Har du något problem med publiceringen av din blogg - maila kundservice@ blogg.se Vi beräknar att du kan logga in innan kl 6.00 idag, tisdag den 1 april. Vi beklagar att ni har fått vara utan bloggmöjlighet de senaste två dygnen, men vi har gjort allt som står i vår makt för att ta den nyare och bättre bloggtjänsten i drift. Vi kommer att fortsätta med storskaliga drifttester i nya miljön tills verktyget är stabilt.

Kommentarer (3)

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kommentarer

#1 Robban:

Hur orkar ni klaga?

Ni verkar inte förstå vilket jobb det är att koda allting, etc. Bygg ett 40-våningshus på 1 dag, då kan ni sluta klaga!Tänk logiskt och realistiskt för sjutton!

#2 Emanuel:

Läs användarvillkoren som ni alla har godkänt:5.2 Blogg Esse strävar efter att Blogg-tjänsterna skall vara fria från tekniska fel, virus och spam men kan tyvärr inte garantera detta. Funktioner kan t.ex. vid enstaka tillfällen stängas av för underhåll och/eller av annan anledning vara ur funktion, utan att återbetalning av eventuell användaravgift eller utbetalning av annan ersättning sker. Blogg Esse lämnar således inga garantier avseende Blogg-tjänsternas funktion, tillgänglighet, användbarhet eller säkerhet.Ni som inte sysslat med IT-projekt tidigare känner troligtvis inte till den komplexitet som ett sådant projekt kan innebära... Jag är nöjd att de inte har valt att lansera den nya plattformen om den visar sig vara bristfällig i dagsläget. Det kostar troligtvis mer för blogg.se att lansera en bristfällig tjänst jämfört med att återgå till test, som även det kostar pengar.

Men alltså, alla ni som klagar och gnäller... otacksamma jävlar är vad ni är!Ni inser inte hur otroligt mycket jobb som läggs ner för att få Sveriges största bloggportal att bli bättre och stabilare.Bloggvärlden har utvecklats explosionsartat senaste året, och det är mycket tack vare blogg.se och bloggare som håller till på blogg.se.Det är väl bättre att de skjuter upp det hela, tills de vet att allt funkar felfritt än att släppa på det hela och sen så försvinner allt du själv har gjort?Sluta klaga säger jag bara!